Obejście niewytłumaczalnej zmiany aplikacji e-mail Apple

Po raz drugi z rzędu nie jestem zmotywowany do aktualizacji mojego iPhone'a. 6S nie miał nic, co by mi się podobało, a 7 jest wręcz wyłączony z braku gniazda słuchawkowego. Pięć lat po śmierci Steve'a Jobsa i właśnie to wprowadza innowacje w Apple. Jedyną rzeczą, która zapobiega defektowi z mojej strony, jest to, że wszystkie aplikacje, w które zainwestowałem, nie przeniosą się na Androida i nie mam ochoty kupować wszystkich.

+ Również w Network World: Ustawienia w iOS 10: Każda znacząca zmiana, którą musisz znać +

Oprócz zdecydowanie nieprzyjemnego telefonu, iOS 10 wykonał zaskakujący ruch, który sprawił, że zastanawiałem się, co myślą Jony Ive, główny projektant Apple i Craig Federighi, wiceprezes Apple ds. Inżynierii oprogramowania. Jedną z bardziej pożądanych funkcji w poprzednich wersjach iOS była funkcja Trash All w Apple Mail. Wcześniej trzeba było ręcznie wybrać każdy adres e-mail do usunięcia.

Tak więc oszałamia umysł, że iOS 10 oddalony ta cecha. W rzeczywistości zniknęła nawet funkcja Zaznacz wszystko. Wszystko, co masz, to opcję Oznacz wszystko jako oflagowane lub Przeczytane.

Oczywiście skierowałem zapytanie w tej sprawie do Apple PR. Oczywiście nie było odpowiedzi. Co robią cały dzień?

Według jednego wątku na forach wsparcia Apple, Apple Support powiedział jednemu użytkownikowi: „Funkcja Przenieś wszystko lub Kosz Wszystkie zniknęła. Powodem jest to, że ludzie nie popełniają błędu i nie usuwają wszystkich wiadomości e-mail. Musisz wybrać każdy z nich i następnie przenieś lub wyrzuć do kosza ”.

Zanim zaczniesz pytać, czy ludzie są tak głupi, tak, mogą być. Szkoda, że ​​rządzi nas najniższy wspólny mianownik.

W końcu znalazłem rozwiązanie, jeśli można to tak nazwać, w sekcji komentarzy w historii iOS 10 na Cult of Mac. 

Przejdź do skrzynki odbiorczej, dotknij Edytuj, a następnie Oznacz wszystko, a następnie Oznacz wszystko jako przeczytane. Spowoduje to zamknięcie trybu edycji.

Ponownie dotknij Edytuj i dotknij górnej wiadomości w skrzynce odbiorczej. Naciśnij i przytrzymaj kciukiem przycisk Przenieś.

Trzymając przycisk Przenieś, usuń zaznaczenie górnej wiadomości, a następnie zwolnij przycisk Przenieś. 

Wygląda na to, że usuwana jest tylko górna wiadomość, gdy w rzeczywistości czyści skrzynkę odbiorczą. Rozpocznie się także kolejne pobranie. Domyślna liczba liter w skrzynce odbiorczej to 250. Tak więc po usunięciu najnowszych 250, usunie kolejne 250 z twojego serwera. Teraz usuwam e-maile z sierpnia.

Jest to bardzo wątpliwa decyzja projektowa ze strony Apple, a jeśli powodem był strach przed zrzuceniem przez nich całej poczty, to jest to po prostu śmieszne. Jeśli zniszczyłeś całą swoją pocztę, nadal znajdowała się ona w folderze Kosz i można ją było odzyskać przez co najmniej jeden dzień. Ponownie należy odmówić masom użytecznej funkcji z powodu idiotów?

Dołącz do społeczności Network World na Facebooku i LinkedIn, aby komentować najważniejsze tematy.